Cel mai important dintre toate, dacă sunteți cu adevărat tulburat sau îngrijorat, discutați cu un terapeut.

Professional Thesis Editing Services - Enago

Acestea sunt tocmai problemele cu care se ocupă zilnic centrul de sănătate mintală din facultate. Aceștia vă pot oferi sprijin pe măsură ce vă stabiliți prioritățile și luați alegerile care funcționează cel mai bine pentru dvs. Serviciile lor sunt confidențiale și sunt un loc sigur pentru a vorbi despre toate aceste probleme.

Sfat: vă ajută să vorbiți despre noi probleme și incertitudini plan lucrare disertatie care însoțesc ultimul an. Adresați-vă prietenilor, familiei și profesorilor. Dacă sunteți profund anxios sau îngrijorat, discutați cu un terapeut.

gestionându-ți timpul

Obiceiurile tale de lucru și programarea fac parte dintr-o problemă mai mare: gestionarea eficientă a timpului. Mă voi concentra aici pe probleme obișnuite ale managementului timpului. În capitolul următor, „Depășirea problemelor”, voi discuta despre amânare și blocarea scriitorului, care sunt diferite de problemele de zi cu zi de utilizare eficientă a timpului.

Cea mai bună modalitate de a-ți gestiona timpul, în afară de stabilirea unui program regulat de lectură, cercetare și scriere, este să lucrezi la o serie de proiecte mici ușor de gestionat și să dai fiecărei sarcini propriul termen limită. Tăiați sarcinile mari în bucăți de dimensiuni mici. Aceasta este o variantă a vechii glume despre cum să mănânci un elefant. „O mușcătură la un moment dat.” Așa este, de asemenea, cum se finalizează o teză și există considerabil mai puține cartilaje.

Sfat: Cea mai bună modalitate de a gestiona orice proiect mare, inclusiv o teză, este să

  • Împărțiți-l în proiecte mai mici
  • Stabiliți termene limită pentru fiecare proiect

Puteți decide să rezumați fiecare proiect de lectură mai mic cu o lucrare de una sau două pagini. Mai târziu, puteți să pliați aceste lucrări scurte și alte prescriere în proiectul dvs. de teză. În acest proces, ai depășit două bariere: defalcarea unui subiect amplu în elementele sale constitutive și transformarea cercetării în scris.

Ați putea prezenta primele două subiecte de lectură la o întâlnire cu consilierul dvs. și apoi le prezentați restul la următoarea întâlnire. De fapt, puteți folosi aceste întâlniri regulate ca o modalitate de a vă programa munca și de a o finaliza la timp. Aceste întâlniri pot servi ca mini-termene limită pentru proiecte mici.

De fapt, aceasta este o utilizare excelentă pentru întâlniri cu consilieri sau tutori sau pentru ateliere. Ele pot servi drept markeri pentru a vă menține în program, mergând mai departe. Vă puteți consolida angajamentul față de acest program spunându-i consilierului exact ceea ce vă așteptați să realizați la următoarea sesiune. Fii realist. Nu promite exagerat. Apoi, faceți tot posibilul să vă respectați angajamentul.

Ce se întâmplă dacă nu ai terminat sarcina la timp? Vei fi tentat să sari peste întâlnirea cu consilierul tău. nu. Nu săriți niciodată o întâlnire programată decât dacă sunteți bolnav sau aveți o urgență. Dacă trebuie să reprogramați, anunțați întotdeauna profesorul. Dar nu reprogramați doar pentru a vă salva de jenă. Cu toții rămânem în urmă ocazional. Veniți la o întâlnire mai scurtă și aduceți-vă consilierului la curent cu ceea ce ați realizat până acum. Doar fii scurt, astfel încât să nu-ți pierzi timpul sau al consilierului tău.

Sfat: Întâlnește-te regulat cu consilierul tău. Vino cu propria ta agendă și adu-ți lucrări scrise dacă este posibil. Dacă trebuie să anulați o întâlnire, anunțați consilierul.

Munca regulată depășește temuta problemă a inerției. De fapt, acesta este unul dintre avantajele sale majore. Cu toții am experimentat-o. Elevii în repaus tind să rămână în repaus. Elevii în mișcare tind să rămână în mișcare. (De asemenea, facultatea!) De aceea este atât de important să lăsați deoparte distragerile și să începeți munca. Dacă nu sunteți încă pregătit să scrieți, treceți peste notele dvs. Organizează-le și amplifică-le. Sintetizați-vă principalele puncte. Acesta este procesul de prescriere despre care am discutat mai devreme și este valoros în sine. Dacă nu sunteți în acest stadiu, atunci citiți mai multe și scrieți-vă cercetarea. Continua să lucreze. Continua sa scrii. Dacă întâmpinați dificultăți în a începe, atunci vă poate ajuta să începeți cu cele mai atrăgătoare articole. Dar mișcă-te, astfel încât inerția să se transforme în impuls, lucrând pentru tine, nu împotriva ta.

Voi reveni la aceste puncte în capitolul următor când voi discuta blocarea scriitorului și amânarea. Deși sunt probleme mai grave, abordarea practică a rezolvării lor este aceeași: pași mici, făcuți în program regulat.